Глава Уряду вимагає від контролерів переходу на ризикоорієнтовану модель перевірки бізнесу вже до кінця року

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від контролюючих органів вже до кінця року перейти на ризикоорієнтовану модель перевірки бізнесу, коли моніторингу підлягатимуть лише галузі або випадки, що вимагають посиленої уваги. Про це Глава Уряду сказав під час ділового форуму «#Перевірок.NET», одним з організаторів якого виступив офіс ефективного регулювання BRDO. 

Він наголосив, що філософія нагляду має змінитися – в бік повної публічності і прогнозованості, за принципом так званих чек-лістів.

«Кажу всім контролюючим органам: ви маєте працювати в інтересах України і українців. За Урядом не буде ніяких затримок у запровадженні змін. Я буду завжди підтримувати чесний, прозорий бізнес, - зазначив Володимир Гройсман. – Хочу дати чіткий меседж. До кінця року реформа перевірок має бути закінчена. Має бути створена ризикоорієнтована модель. Ми маємо повністю відійти від формалізму».

Одночасно, як зазначив Прем’єр-міністр, бізнес має бути безпечним для громадян і відповідальним по відношенню до держави.

«Наш державний інтерес у тому, щоб кожен бажаючий створив свій конкурентний бізнес, виробляв якісний продукт і розвивав економіку. Все, що виробить економіка, ми інвестуємо у якість життя українців», - додав Глава Уряду.

Джерело: Кабінет Міністрів України