3200 грн - це тільки перший крок

Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні з 1 січня 2017 року відповідає економічним можливостям країни та є лише першим кроком в удосконаленні оплати праці українців. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу.

Прем'єр-міністр повідомив, що Уряд виходить на завершальну стадію підготовки Бюджету на 2017 рік. За його словами, Міністерство фінансів України узагальнює усі пропозиції і висновки, що були надані українським Парламентом.

У цьому контексті Голова Уряду закликав членів Кабінету Міністрів ретельно попрацювати з Міністерством фінансів для того, щоб завершити цю роботу і фіналізувати документ.

"Головним завданням є формування остаточного тексту проекту Бюджету і подання його до Верховної Ради України з метою прийняття Бюджету, який передбачає чітку пріоритизацію, - зазначив Володимир Гройсман. - Маємо заздалегідь подбати про формування планів на 2017 рік".

Прем'єр-міністр нагадав, що Уряд закладає у Бюджет на 2017 рік підвищення мінімальної заробітної плати в Україні до 3200 грн з 1 січня.

"Це означає, що жоден громадянин України ні в бюджетному секторі, ні в приватному секторі не буде з 1 січня отримувати меншу заробітну плату ніж 3200 грн", - зазначив він.

Прем'єр-міністр наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати не буде мати жодних негативних наслідків для економіки.

"Ми виходимо з того, що баланс Бюджету буде збережено, дефіцит буде на рівні 3%, як було заплановано. За рахунок детінізації і справедливого розподілу податків ми зможемо підняти мінімальну заробітну плату в бюджетному секторі. Усі розрахунки проведені, і ми точно розуміємо, що з 1 січня це є абсолютно реальність, яка є порахована і відповідає усім нашим економічним можливостям. Це тільки перший крок, який робить Уряд для того, щоб навести лад в оплаті праці працівників", - підкреслив Володимир Гройсман.

Наступний крок Уряду, над яким він працює, - модернізація системи пенсійного забезпечення для того, щоб зробити її більш справедливою.

У цьому контексті Прем'єр-міністр нагадав, що з 1 грудня Уряд підніме мінімальні соціальні стандарти на 10%.

Також з 1 січня перший тарифний розряд буде дорівнювати 1600 грн.

"1 грудня - плюс 10%, з 1 січня мінімальна заробітна плата буде збільшена вдвічі - з 1600 до 3200 грн. Це повністю відповідає набору кошику прожиткового мінімуму, що був порахований Урядом на початку жовтня. Це буде означати, що від 1 січня ми розпочинаємо достатньо суттєві кроки щодо підтримки українських громадян. Вистачить терпіти - треба створювати нормальні умови для нормального життя. Але це перші кроки", - підкреслив Володимир Гройсман.

Уряд також відв'язав мінімальну заробітну від заробітних плат чиновників та будь-яких інших прив'язок, зазначив Прем'єр-міністр.

Окремо він зауважив, що Уряд внесе пропозиції, щоби підвищення мінімальної заробітної плати жодним чином не вплинуло на зменшення вимог щодо декларування майна і статків чиновників.

"Фактично усе те, що є сьогодні необхідним для декларування, нарахування заробітної плати, щоб вони не були космічними у чиновників, все це буде збережене, а от для пересічних громадян мінімальна заробітна плата буде збільшена удвічі", - зазначив він.

Джерело: КМУ

#бухгалтерскиеУслуги #бухгалтерскийАутсорсинг #бухгалтерскоеОбслуживание #директор #всемМногоРаботы