Присвоєння офіційної електронної адреси стане обов'язковим під час державної реєстрації

У Парламенті зареєстровано проект Закону № 7443  щодо присвоєння офіційної електронної адреси під час державної реєстрації. Ініціатор законопроекту Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Документом пропонується доповнити Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" новим терміном: 

офіційна електронна адреса — адреса електронної пошти юридичної особи та фізичної особи – підприємця, що використовується для офіційного листування в електронному вигляді та є незмінною до внесення запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи, припинення підприємницької діяльності фізичної особи. Листи та/або повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу вважаються такими, що надіслані офіційно та не потребують додаткового документального підтвердження.

У разі прийняття, цей Закон набере чинності з 1 січня 2019 року. При цьому, протягом місяця з дня набрання чинності цим Законом юридичним особам (у тому числі державним органам, органам місцевого самоврядування) та фізичним особам — підприємцям присвоюються офіційні електронні адреси.